ru uk

Золото і гроші

Золото на століття? Вся правда про золото!

Підписатися на оновлення:rss2email

Підписатися на оновлення:feed

Прогноз курсу євро

Прогноз курсу євро на найближче майбутнє

Увага: прогнози курсу євро від будь-яких експертів далеко не завжди збуваються навіть приблизно

Прогнози курсу євро на 2015-2016 рік

Євро зрівняється з доларом

Аналітики Goldman Sachs, автори одного з найбільш песимістичних прогнозів на курс євро, переглянули свої очікування в бік підвищення. Тепер вони очікують, що єдина європейська валюта буде торгуватися на рівні $1,07, $1,05 і $1 в найближчі три, шість і дванадцять місяців відповідно.

Раніше експерти банку прогнозували, що курс євро і долара зрівняється вже до кінця 2015 року, однак, як повідомляється в заяві Goldman, його аналітики істотно помилилися в прогнозах на минулу засідання Європейського центрального банку, коли оголошені додаткові стимулюючі заходи Центробанку розчарували багатьох учасників ринку.

Прогноз для курсу євро по інформації: Економічна правда

13.12.2015


Євро зрівняється з доларом

Аналітики інвестиційної компанії Invesco дали прогноз, згідно з яким курс долара США зрівняється з євро після того, як Федеральний резерв підвищить ключову ставку в грудні. Експерти Citigroup відзначили, що якщо на початку грудня вийдуть сильні статистичні дані по ринку праці в США, трейдери можуть оцінити шанси на зростання ставки в 95%, і підйом американської валюти почнеться ще до грудневого засідання ФРС.

Прогноз паритету курсу євро по інформації: Інтерфакс

20.11.2015


Євро. Зміна настроїв. нейтральний погляд

У компанії Morgan Stanley в середньостроковій перспективі зберігають ведмежий погляд на перспективи євро. Але в короткостроковій перспективі єдина валюта може отримати підтримку. Курс євро/долар зберігає зворотну кореляцію з ризиковими активами. Це говорить про те, що поки волатильність глобальних ринків залишається високою, а апетит до ризику слабким, є підстави для зміцнення євро. На нещодавній прес-конференції глава ЄЦБ Маріо Драгі дав зрозуміти, що від Центробанку Європи можна очікувати більш агресивних заходів стимулювання. Це може виступити ризиком нашої короткостроковій точки зору (потенціал зміцнення євро).

Прогноз паритету курсу євро по інформації: gazeta.ua

14.09.2015


Паритет євро/долар в 2015 неминучий

Аналітики двох найбільших банків Америки — Goldman Sachs і Bank of America, оптимістично налаштовані з приводу перспектив національної валюти. Експерти переконані, що долар відіграє своє обвальне падіння по відношенню до євро вже в нинішньому році.

Долар різко подешевшав до євро та ієни в понеділок на тлі обвалу світових ринків акцій, оскільки інвестори повертали кредити, зайняті в зазначених валютах — фондування.

Тепер долар коригується вгору, повернувшись під вплив фундаментальних факторів, про що говорить вчорашня позитивна реакція долара на звіт про замовлення на товари тривалого користування, який перевершив прогнози.

Однак побоюваннях уповільнення зростання економіки Китаю нікуди не поділися. Це викликає занепокоєння за стан всієї світової економіки і ринків — товарно-сировинних і фондових.

З цієї причини багато аналітиків вважають, що Федеральна резервна система не стане піднімати ставки у вересні. Перспектива жорсткості кредитно-грошової політики в США була провідною причиною зростання долара з початку року. Проте багато хто все ще вважає, що ФРС підніме ставки якщо не у вересні, то на грудневому засіданні.

Крім того, немає ніяких сигналів, що Європейський центральний банк скорочуватиме стимулювання економіки єврозони через програму кількісного пом'якшення. Більше того, вчора прозвучали натяки на можливе розширення програми в разі необхідності підстьобнути інфляцію.

Тому, на думку Goldman Sachs і Bank of America, зростання долара до євро продовжиться, враховуючи відмінність в курсах монетарної політики.

Прогноз паритету курсу євро по інформації: maanimo.com

28.08.2015


Не більше 27 грн за євро

Представники аналітичної групи Da Vinci AG вважають, що динаміка зміни курсу національної валюти до євро залежить від курсу гривні до долара, і що дана тенденція продовжиться як мінімум до кінця 2015 року. Відповідно, курс національної валюти до євро на кінець року на міжбанківському ринку, за прогнозами Da Vinci, складе не більше 27 грн/євро за умови, що коливання курсу долара не вийдуть за рамки 21-25 грн/дол.

Прогноз курсу євро по інформації: Уніан

01.08.2015


Американські економісти передрікають кінець епохи євро

Економісти США не вірять в реальне вирішення кризи в Греції, і не бачать майбутнє для зони євро, пише німецька газета Die Welt.

Криза в Греції тільки більше переконала американських експертів в їх правоті. Бізнес-еліта наполягає на своїй правоті і на доказ наводить слова колишнього економічного радника екс-президента США Джорджа У. Буша, економіста з Гарварда Грегорі Менк'ю. До того, як на заміну франкам, маркам прийшло євро, він говорив: Це погана ідея, і нічого не вийде.

Усі 15 років функціонування європейської валюти відбувалися ті чи інші кризи. Раніше гарвардський професор Мартін Фельдштейн навіть заявив, що введення єдиної валюти може спровокувати збройні конфлікти в зоні євро. Різний менталітет по відношенню до інфляції та безробіття, а також відмінності в економічній політиці повинні прокинутися в довгостроковій перспективі з достатньо великою силою.

Цікаво, що у своєму проектуванні подій Фельдштейн вказував на те, що ЄС не передбачає правил для впорядкованого виходу з валютного союзу. Зараз цю проблему добре видно, дивлячись на безперервні дебати з Грецією. Було б краще, якби ніколи не було євро, — стверджував Фельдштейн у своєму інтерв'ю одній з німецьких газет в 2011 році. Він заявив, що розглядає євро як невдалий експеримент.

Економісти люблять посилатися в нинішній дискусії на оцінки Фрідмана. Переможець США Нобелівської премії 1976 роки говорив, що євро не виживе після своєї першої великої кризи. Хоча цей прогноз занадто песимістичний. Єдина валюта все ще існує після трьох серйозних криз, — йдеться в статті.

Один з основних європрибічників, лауреат Нобелівської премії Пол Кругман пише у своєму блозі: Чому так багато економічних катастроф в Європі? Приєднавшись до євро, країна нібито одягає щось на зразок економічної гамівної сорочки, з якої немає виходу. Без істотної економічної основи проект не може працювати.

Наскільки сильно затягнутий економічний корсет в країнах євро, говорить статистика. Зокрема, якщо порівнювати показники з країнами, що не входять в зону євро — Великобританії, Швеції чи Норвегії.

Деякі країни, такі як Італія, Греція чи Португалія впродовж 15 років перебувають в економічному застої. Навіть Німеччина з моменту введення європейської єдиної валюти закладала середній зростання економіки в 1,3%. Швейцарія, з іншого боку, має зріст в 1,9%, Великобританія майже в 2%, Америка і Швеція — більше 2%. Проект євро залишається недосконалим, — говорить економіст інвестиційного банку Jefferies Маркел Олександрович. Він упевнений, що євро як єдина валюта може вижити, тільки якщо налагодиться фінансова підтримка між сильними і слабкими країнами для стабілізації валютного союзу.

Прогноз курсу євро по інформації: Die Welt

23.07.2015


Визначальним для євро виступає вирішення питання державного боргу Греції

За прогнозами аналітиків FOREX CLUB в Україні, діапазон коливання євро на міжнародному ринку в липні може скласти 1,05-1,13. Визначальним для валюти виступає вирішення питання державного боргу Греції, а також статистика ключових країн регіону, особливо Німеччини та Франції. У разі гальмування економічного зростання регіону, європейська валюта продовжить відчувати тиск.

Середній курс продажу готівкового євро може коливатися в діапазоні 23,6-25,5 грн.

Прогноз курсу євро в Україні в липні 2015: Уніан

06.07.2015


Євро поки стабільно

Є відчуття, що переговори по Греції продовжаться до кінця місяця, і ринки, мабуть, вважають, що в результаті сторони укладуть угоду, — наводить агентство Франс Прес слова віце-президента по світових ринках в Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd Ясухіро Кайзаки. Експерт додав, що угода може моментально привести до купівлі валюти, при цьому припустивши, що інвестори можуть почати продавати євро. Інвестори фокусуються на доларі, — резюмував експерт. Останнім часом спостерігається підвищений інтерес учасників ринку до американської валюти, оскільки гравці очікують підвищення процентної ставки Федеральною резервною системою США у вересні цього року.

Прогноз курсу європейської валюти в Україні: forbes.ua

25.06.2015


Євро дорожчає на оптимістичних заявах глави ЄЦБ

Початок літа ознаменувався для євро новим витком зростання. На дату здачі номера в друк (5 червня 2015) курс євро/долар досяг позначки 1,13, встановивши новий місячний максимум (останній раз цей рівень був досягнутий 18 травня). Євро відвоював позиції, оскільки Драгі в цілому був більш оптимістичним з питань економіки. Спостерігається менше ризиків зниження прогнозів зростання, інфляція посилилася, — заявила старший валютний аналітик Rabobank International Джейн Фоулі.

У середу, 3 червня, ЄЦБ оприлюднив нові економічні прогнози: базові процентні ставки збережені без змін, прогноз інфляції на 2015 рік підвищений з нуля до 0,3% завдяки впливу QE. Прогнози на наступні два роки залишено без змін, ЄЦБ очікує інфляцію в 2017 році на рівні 1,8%, все ще нижче цільового рівня (2%), незважаючи на QE.

Але в центрі уваги інвесторів — угода Греції з кредиторами. Нагадаємо, Греція веде переговори з ЄС і МВФ про врегулювання боргу в 240 млрд євро і розморожуванні подальших траншів. ЄС і МВФ за підсумками переговорів, що пройшли в Берліні 1 червня, погодили спільну позицію по грецькому боргу. Другого червня уряд Греції направило кредиторам реалістичну пропозицію з реформ. Люди, очевидно, все ще зосереджені на Греції: буде угода чи ні? Імовірність того, що угода буде досягнута, вище, ніж вірогідність провалу. Але в минулому ми вже бачили, як все руйнується в останній момент, — відзначив валютний аналітик Commonwealth Bank of Australia Пітер Драгічевіч.

Прогноз курсу Євро в Україні: dengi.ua

09.06.2015


Долар як і раніше визначає курс євро в гривні

Курс продажу готівкового євро на поточному тижні, за оцінками аналітиків FOREX CLUB в Україні, може скласти 24,8-27 грн. Ключовий вплив на динаміку євровалюти буде надавати кон'юнктура світового ринку, що буде ретранслюватись через крос — курс долар/гривня.

Прогноз курсу Євро в Україні: FOREX CLUB

27.04.2015


Європейська валюта стрімко втрачає свою привабливість в якості світової резервної валюти

Кількісне пом'якшення може допомогти Європі досягти своїх економічних цілей. Але в довгостроковій перспективі ця політика ставить під сумнів привабливість євро як світової резервної валюти, пише Bloomberg. Центральні банки вже почали скорочувати свої запаси євро в очікуванні його подальшого знецінення.

Так, за даними видання, в даний час євро становить лише 22% всіх світових резервів, що на 28% менше рівня перед виникненням боргової кризи п'ять років тому. В цей же час кількість доларів та ієни на балансі світових ЦБ збільшилася, за даними Міжнародного валютного фонду. При цьому в четвертому кварталі минулого року керуючі резервами ЦБ продали близько 100 млрд євро. Глави світових ЦБ можуть вважати, що євро потоне економічно, якщо так піде і далі, — вважає Дайсуке Каракама, головний ринковий економіст Mizuho в Токіо і колишній чиновник Європейської комісії. У приклад він наводить Японію, де з введенням стимулювання економіки очікувався економічне зростання, але його так і немає.

Президент Європейського центрального банку Маріо Драгі раніше вітав падіння курсу євро, тому що слабкий обмінний курс робить товари регіону більш конкурентоспроможними. Втім, хоча Драгі і визнає, що слабкий євро допоможе економіці регіону, він неодноразово наполягав, що його політика не використовується для таргетування валютного курсу. Його завданням є запобігти дефляційній спіралі, після того як споживчі ціни падали протягом чотирьох місяців по березень в річному зіставленні.

Спад резервів у євро припускає, що інші центральні банки вважають покупки облігацій ЄЦБ в рамках програми кількісного пом'якшення на 1,1 трлн євро, найбільшою загрозою для глобального статусу євро з моменту введення цієї валюти в 1999 році. Все це спонукає банки знижувати прогнози по курсу євро. Так, інвесткомпанії — від Citigroup до Goldman Sachs очікують, що євро впаде нижче паритету з доларом цього року.

Євро вже втратив більш ніж 7% своєї вартості в цьому році по відношенню до корзини валют 10 розвинених світових країн, що відслідковуються Bloomberg. Це найбільше зниження в групі. Долар же, навпаки, піднявся майже на 7% в очікуванні поступового підвищення процентних ставок у США, тоді як зростання ієни склав в цей період близько 6%. Так що євро втрачає статус резервної валюти, — говорить Деніел Фермон, стратег Societe Generale. — У період кількісного пом'якшення немає необхідності вкладати в нього гроші. Проблема на даний момент полягає в тому, що ми не бачимо дна для цієї валюти.

Дійсно, євро не годиться, оскільки кількісне пом'якшення від ЄЦБ робить резерви в євро такими, що знецінюються, говорить Артем Дєєв, керівник аналітичного департаменту AMarkets. А очікування досягнення паритету з доларом вселяє ще більші побоювання центральним банкам, які продають євро і сприяють його подальшого падіння. Але те, що продають центральні банки, це дуже небагато в порівнянні з рухами на валютному ринку. На Forex багато фондів зараз продають євро валюту з великим кредитним плечем, розраховуючи на гарний прибуток протягом 2-3 місяців. Європа проводить дуже м'яку, порівняно з США, зовнішню політику, і інвестори не вірять у силу Євросоюзу.

За оцінками аналітика, євро будуть продовжувати продавати, коли не буде досягнутий спочатку паритет з доларом, а потім і курс 0.9 долара США за євро. Дуже цікаво, додає він, що зміниться в такому випадку у відносинах між Росією і Європою — можна очікувати зняття санкцій і ембарго, бо при курсі 40 рублів за євро Росія стане більш значущим торговим партнером для Європи і настане потепління у відносинах. На роль же резервної валюти найкраще годиться золото, потім за ступенем значущості — юань.

І все, безумовно, євро збереже своє значення як однієї зі світових резервних валют, упевнений аналітик ІГ TeleTrade Олександр Єгоров. Така ситуація буде складатися апріорі, оскільки щоб такі серйозні зміни відбувалися у світовій фінансовій системі необхідно дійсно серйозні катаклізми, скажімо банкрутство однієї з ключових країн єврозони і розвал валютного союзу. Поки що такі перспективи хоч і можливі у зв'язку з безперервною грецькою кризою, але вони не так очевидні, тому говорити про такі сценарії поки не доводиться.

Зараз світові ЦБ відмовляються від євровалюти з цілком зрозумілих причин, пояснює експерт: йде глобальний тренд на зміцнення долара і відповідно ослаблення євро. Тільки з початку листопада євровалюта втратила до долара майже чверть своєї вартості і зараз стрімко рухається до паритету в парі з американською валютою. Проте всі ці речі тенденційні, надалі з відновленням економіки єврозони тренд на світовому валютному ринку зміниться і тоді попит на євро відновиться.

Прогноз падіння курсу Євро: The Kiev Times

14.04.2015


Європі доведеться перетворитися з позичальника на найбільшого світового кредитора

Уже через два роки, в 2017 - м, євро стане дешевше долара США. Якщо зараз євро коштує 1,07 долара, то тоді його ціна складе 85 центів. Такий прогноз озвучили аналітики Deutsche Bank.

Фахівці пишуть про концепцію Euroglut (євронадлишок) — до падіння курсу євро приведуть гігантський профіцит за поточними рахунками (операції з товарами, послугами і доходами від інвестицій) у поєднанні з програмою кількісного пом'якшення Європейського Центробанку і негативними процентними ставками.

Безпосередньою причиною падіння курсу експерти називають зростаючі темпи відтоку капіталу з ЄС — до 4 трлн євро до 2017 року. Більша частина коштів йде в США, Великобританію і Канаду через політику ЄЦБ.

Аналітики впевнені, що Європі доведеться перетворитися з позичальника на найбільшого світового кредитора через підвищення частки міжнародних інвестицій з 10% до 30% від ВВП.

У березні 2014-го курс євро досяг максимальних з 2011 року значення по відношенню до долара — приблизно 1,39, після чого почалося затяжне зниження.

Прогноз падіння курсу євро до долара: Дождь

11.03.2015


Підемо, напевно, ще нижче

Що порадите? Чи варто йти з долара в євро в 2015 році?

Керуючий активами, біржовий аналітик, економіст Степан Демура: У 15-му по євро з доларом, думаю, все просто. Стара мета, паритет, буде досягнута, підемо, напевно, ще нижче, може 0,87-0,88 там проглядається. Після цього треба буде йти з долара. Але не в євро, а, напевно, в золото.

Прогноз паритету курсу євро з доларом на 2015 рік за даними: svpressa.ru

23.02.2015


Ціни в єврозоні впадуть на 0,1%

Дефляція в єврозоні очікується вперше з 1999 року, коли в обіг було введено євро. Єврокомісія підвищила прогноз зростання ВВП країн єврозони на 2015 рік з очікуваних у листопаді 1,1% до 1,3%, на 2016 рік — з 1,7% до 1,9%.

Крім цього, Єврокомісія очікує зниження споживчих цін у поточному році на 0,1%. Таким чином, в регіоні може бути зафіксована річна дефляція вперше з моменту введення в обіг євро в 1999 році. Перспективи економіки єврозони сьогодні виглядають трохи краще, і падіння цін на нафту, а також ослаблення євро дають добрий стимул економіці регіону, заявив міністр фінансів Франції та єврокомісар з питань економіки та фінансів П'єр Московічі.

Євро протягом торгів у четвер відновив зростання в парі з доларом США завдяки поліпшенню прогнозів Єврокомісії для ЄС. Напередодні та вранці у четвер єдина валюта дешевшала через рішення Європейського центрального банку перестати приймати грецькі держоблігації в заставу. Крім того, євро подорожчав більш ніж на 1% в парі зі швейцарським франком. Трейдери повідомляють, що Національний банк Швейцарії знову викуповує єдину валюту для ослаблення франка.

Прогноз зміцнення курсу євро на 2015 рік за даними: bloomberg.com

05.02.2015


Куди долар, туди і євро

Як відзначають експерти, на динаміку євро в Україні на поточному тижні буде впливати поведінка курсу гривні. Якщо національна валюта продовжить девальвувати — євро подорожчає, незважаючи на зниження на міжнародному ринку.

Святковий стан для євровалюти — це підвищена волатильність. Крім того, додаткові ризики для євро можуть виходити з боку наростаючої геополітичної напруженості, оскільки США розширили санкції проти Росії.

За прогнозами аналітиків FOREX CLUB в Україні, євро на міжнародному ринку в цей період може торгуватися в діапазоні 1,2-1,23. Середній курс продажу готівкового євро в цьому випадку, при стабільному курсі долара США, в Україні може скласти 20,34-20,84 грн.

Про прогноз курсу євро на 2015 рік за даними: business.ua

20.01.2015


Євро за долар

Швейцарія допустила одномоментно зміцнення швейцарського франка на 15-30% і посилила негативну облікову ставку (мінус 0,75%), — написав фінансовий аналітик Ерік Найман. — Це боляче вдарить по економіці Швейцарії. Але швидше за все швейцарська влада готуються до подальшого ослаблення євро в напрямку паритету проти долара (1 євро за 1 долар) напередодні дострокових парламентських виборів в Греції і запуску Європейським центральним банком програми монетарного ослаблення. Швейцарський національний банк скуповував євро і довів свої валютні резерви до рекордних розмірів. Тепер йому доведеться змиритися з гігантськими збитками. Євро втратив важливого союзника і напевно поглибить падіння.

Про прогноз курсу євро на 2015 рік за даними: kp.ua

16.01.2015


Сайт dragmet.com.ua є винятково інформаційним і ми не займаємося продажем або купівлею золота та інших дорогоцінних металів.

Київ, Україна © 2008-2016 dragmet.com.ua