ru uk

Золото і гроші

Золото на століття? Вся правда про золото!

Підписатися на оновлення:rss2email

Підписатися на оновлення:feed

Прогноз курсу золота за 2012-й рік

Інформація про очикувану вартість золота в найближчому майбутньому

Прогнози вартості золота на 2012-2013 рік

У 2013-му середньорічна ціна на золото складе близько 1800-1900 доларів за тройську унцію

Згідно з прогнозом UBS середньорічний курс золота в 2013 - му році складе 1900 доларів за унцію. У короткостроковій перспективі основними причинами зростання будуть невизначеність фіскальної політики США, а також продовження вільної монетарної політики протягом усього наступного року. Представники Федеральної резервної системи США заявили, що ФРС зберігатиме ставки в США близькими до нуля доти, поки рівень безробіття в країні знизиться до історичного середнього рівня. ФРС також буде продовжувати свою політику кількісного пом'якшення, що фактично означає друкування грошей для стимуляції росту за рахунок інвестицій в економіку. Водночас транснаціональний інвестиційний банк Goldman Sachs знизив свій прогноз ціни на золото в 2013 - му році, в зв'язку зі зростаючими ризиками зниження курсу золота. В результаті банк знизив свій 12 - місячний прогноз більш ніж на 7% до 1800 доларів за унцію. Представники банку також опублікували прогноз на 2014-й рік, згідно з яким ціна на золото складе 1750 доларів за унцію.

Прогноз курсу золота за матеріалами: Dubai Chronicle

13.12.2012


Зростання цін на золото продовжиться в 2013-му році

В даний час аналітики ринку очікують, що зростання цін на золото продовжиться в 2013-му році, досягнувши рівня в 2000 доларів за унцію, можливо, вже до кінця 2012-го року, якщо центральні банки оголосять про підтримку відновлення економіки.

На цьому тижні відбулася конференція Асоціації лондонського ринку срібла, в якій брали участь 700 делегатів. Згідно з опитуванням делегатів конференції золото досягне рівня в 1849 дол/унцію до наступної конференції в 2013-му році, а, можливо, навіть раніше. Це відповідає зростанню в 7% відносно поточної ціни в 1729 дол/унцію. Під час попередньої конференції вже були подібні прогнози. Делегати — найбільші інвестори і трейдери в золотодобувної галузі прогнозували, що метал буде торгуватися на рівні $2019 за унцію. Цей прогноз був оголошений у вересні 2011 року, через кілька тижнів після цього золото досягло рекордних $1920. Хоча, протягом цього року ціна варіювалася в діапазоні від 1530-1800 дол/унція, результати поки нижче прогнозованого. У цьому році Росія, Бразилія та Південна Корея значно збільшили кількість золота у своїх резервах. Макроекономічна ситуація, а також купівля золота центробанками змушує припустити, що попит на золото збережеться. Постачальники не зможуть забезпечити кількість золота, відповідну попиту, тому курс золота продовжить зростати. Однак, важко з певністю сказати до якого рівня.

Прогноз курсу золота за матеріалами: Dubai Chronicle

15.11.2012


Золото продовжить зростання

Опитування 27-ми аналітиків, проведене Reuters показав, що очікуваний середній курс долара на 2012-й рік складе $1690 за унцію. Це найвище середньорічне значення курсу за весь час, який, однак, нижче реального максимального значення в $1920 доларів, зафіксованого в 2011-му році. Очікується, що середній курс золота за останні три місяці 2012 - го року складе $1785 за унцію і $1854 в 2013 - му році.

Золото в черговий раз підтверджує свою репутацію надійного вкладення на час теперішнього періоду ризиків і невизначеності. Європейська боргова криза в даний час є головною проблемою... інші світові макроекономічні показники також демонструють наскільки слабкою залишається економіка — заявив Девід Бем, віце-президент з маркетингових та економічних досліджень в Blanchard & Company.

Прогноз курсу золота за матеріалами: Reuters

10.10.2012


UBS переглянув прогноз у бік підвищення

UBS на цьому тижні переглянув свої прогнози курсу золота і срібла. Місячний прогноз ціни на золото становить 1850 доларів за тройську унцію, прогноз ціни на сріблі був збільшений з 32 до 37 доларів за тр. унцію.

Прогноз курсу золота за матеріалами: learningandfinance.com

11.09.2012


Курс золота в четвертому кварталі складе в середньому 1750 $ за унцію

В Morgan Stanley понизили прогноз ціни на золото для четвертого кварталу на 13%. Компанія вважає, що основною причиною зниження є зміцнення долара, оскільки інвестори віддають перевагу доларовим активам на тлі банківської кризи Європи. В Morgan Stanley вважають, що курс золота в четвертому кварталі складе в середньому 1750$ за унцію, тоді як згідно з попереднім прогнозом середній курс повинен був скласти 2011 $. Таким чином, ціна в 2 000 $ за унцію, яку багато аналітиків очікували побачити до кінця року, очевидно, вже перебуває за межами досяжності.

Прогноз зниження курсу золота за матеріалами: Wall Street Journal

06.08.2012


Не швидке, але зростання

Експерти по золоту продовжують знижувати свої прогнози після повільного зростання ціни у першому півріччі. З результатів квартального опитування Reuters можна зробити висновок, що зростання долара, а також слабкий попит на золото, швидше за все, призведе до того, що піка ціни вересня минулого року не слід очікувати до кінця цього року. Проте як і раніше очікується, що в 2012-му році середньорічна вартість золота перевищить показник за минулий рік.

Зростання ціни на золото буде стримуватися зростанням долара, однак наявність економічних і політичних проблем може виявитися більш істотним чинником, заявив Рос Норман, головний керуючий з торгівлі дорогоцінними металами. Економічна криза ще не закінчилася і тому слід бути готовим до різких змін курсу.

Прогнози середньорічного курсу золота були знижені до 1685 доларів за унцію, тоді як в кінці першого кварталу прогноз становив 1750 доларів, а на початку року 1765 доларів. Очікується що курс золота підніметься до 1680 доларів в третьому кварталі і до 1750 доларів — в четвертому. За результатами опитування 29-ти експертів у 2013 році очікується новий рекорд ціни на золото близько 1790 доларів за унцію.

Прогноз курсу золота за матеріалами: Reuters

17.07.2012


Курс золота досягне піку в 2013-му році

У банку J.P. Morgan очікують, що до 2014-му році ціна золота може досягти 2000 доларів за унцію. Колін Фентон, стратегічний аналітик по товарним ресурсам, заявив, що ціна золота може досягти 2000 доларів за унцію протягом двох наступних років. У такому випадку ціна золото на золото поб'є рекорд встановлений у вересні 2011-го року і зросте на 23,5% в порівнянні з сьогоднішнім курсом, який становить близько 1620 доларів за унцію. Прогноз J.P. Morgan підтверджується заявами фінансової компанії HSBC, яка чекає на відновлення курсу золота до 1775 доларів за унцію до 2013-му році. Незважаючи на недавнє зниження курсу ми очікуємо відновлення у другій половині цього року. — Стверджує головний аналітик з товарних ресурсів HSBC Джеймс Стіл. Більш того, у французькій фінансовій групі BNP Paribas очікують, що ціна на золото досягне 2125-ти доларів за унцію в 2013-му році. Ми очікуємо, що курс золота досягне піку в 2013-му році, оскільки на ринку зростають очікування жорсткості монетарної політики в США, однак не слід очікувати різкого падіння в подальшому — заявив аналітик по дорогоцінним металам BNP Paribas, Анна-Лаура Тремблей. Її попередній прогноз на 2013-й рік був трохи вище - 2200 доларів за унцію, HSBC також раніше прогнозував більш високий середній курс золота в 2013-му році на рівні 1850 доларів за унцію.

Прогноз курсу золота на 2012-2014 рік за матеріалами: BullionVault

15.06.2012


Стрибок цін очікується через 6 місяців

Протягом останніх 15-ти років спостерігається тенденція зниження цін на золото з середини лютого до літа і відновлення зростання у жовтні. Причому найбільше зростання, що визначається великим обсягом покупок в країнах Азії, припадає на період з листопада по початок лютого. Ціни на золото зазвичай досягають максимуму в листопаді-грудні. Однак, цього року в листопаді відбудуться ще й вибори президента США. При цьому слід зазначити, що макроекономічні показники, як і раніше залишають бажати кращого. Як і раніше не вирішені проблеми в Європі, причому проблеми Греції можуть виявитися незначними в порівнянні з проблемами Іспанії, які в свою чергу істотно поступаються проблемам Італії. Якщо спрацює ефект доміно, кінець великого європейського експерименту може стати реальністю.

Таким чином, очікується, що новий стрибок цін на золото буде спостерігатися приблизно через 6 місяців і можливий курс в 2000 доларів за унцію вельми вражає в порівнянні із зовсім ще недавніми цінами в менш ніж 1000 доларів.

Прогноз курсу золота на 2012 рік за матеріалами: investmentu.com

18.05.2012


Золото буде продовжувати рости

Як показало опитування Reuters, золото, очевидно, буде продовжувати зростати в цьому році аж до 2013-го року, проте необачні прогнози в 2000 доларів за унцію згадуються все рідше.

Золото росло протягом 10-ти років і навіть демонструвало курси на рівні 1920 доларів за унцію у вересні минулого року, коли суверенний борг Єврозони загрожував поглинути Італію та Іспанію. Це підштовхнуло до очікувань курсу в 2000 доларів, однак лише один з 33 недавно опитаних аналітиків очікують такої середньої ціни в 2012 році, в той час як у січні таких аналітиків було 5 з 45 опитаних.

Середній результат за опитуваннями склав 1750 доларів за унцію в 2012 - му році, для порівняння в січні середній прогноз становив 1765 доларів. Таким чином аналітики знизили свої прогнози по золоту, яке зараз торгується на рівні 1670 доларів, проте вони підвищили прогнози для срібла. Найбільш песимістичний прогноз дала Олександра Найт — економіст National Australia Bank, яка прогнозує курс на рівні 1550 за унцію. Це відповідає незначному зростанню у порівнянні із середньою ціною в минулому році в 1544 долара за унцію. Ми очікуємо, що зростання ціни на золото припиниться внаслідок відновлення економіки США і підвищеним попитом будуть користуватися вкладення в акції та інші інвестиційні валютні інструменти. — Заявила Найт. Враховуючи те, що значна частина інвестицій в золото припадає на США, слід очікувати, що особливо помітний вплив на курс золота буде надавати ревальвація долара.

За результатами опитування в другому кварталі цього року очікуваний середній курс золота становить 1700 доларів. Аналітики незначно знизили свій прогноз курсу на 2013-й рік з 1830 до 1825 доларів за унцію. Основними факторами зростання буде покупка золота центробанками, а також наявність серйозного попиту з боку Китаю, який, як очікується, може обігнати Індію, ставши найбільшим споживачем золота у світі. Також ключовим фактором є реальні процентні ставки, що визначають інфляцію, оскільки вони є негативними в усіх країнах великої двадцятки.

Прогноз курсу золота на 2012-2013 рік за матеріалами: business-standard.com

15.04.2012


Очікування зростання економіки — погані новини для золота?

Швейцарський банк UBS в понеділок знизив свої одне і трьох-місячні прогнози курсу золота, посилаючись на очікування помітного поліпшення глобальної економіки, особливо в США. Банк знизив свій одномісячний прогноз з 1775 до 1550 доларів за тройську унцію і тримісячний — з 1950 до 1600 доларів за унцію. Оскільки більш високі результати міністерства фінансів США відображають поліпшення в настроях щодо зростання економіки, а аж ніяк не занепокоєння з приводу суверенного кредиту або інфляції, ми думаємо, що мало хто захоче купувати золото, заявив аналітик по роботі з дорогоцінними металами Едель Талі.

Прогноз курсу золота на один і три місяці за даними: marketwatch.com

19.03.2012


Золото продовжить зростання

Представник HSBC, одного з найбільших банків, що працюють з дорогоцінними металами, заявив, що зберігає незмінним прогноз ціни золота на рівні 1850 доларів за унцію в зв'язку з застосуванням стимулюючої грошово-кредитної політики під більшості країн, а також присутністю невпевненості у інвесторів щодо становища на фінансових ринках. На початку січня головний аналітик компанії HSBC Джеймс Стіл знизив свій прогноз на 2012 рік з 2025 до 1850 доларів за унцію після того, як ціни на золото ненадовго знизилися в грудні. Незважаючи на різку корекцію курсу золота в 4 кварталі 2011 року довгостроковий бичачий ринок залишається незмінним сказав він. Золото користується попитом оскільки довіра інвесторів до фінансової системи та державної фінансової політики сильно похитнулася після кризи 2008 року. Зміна у ставленні центральних банків до золота, які в даний час активно скуповують золото до цього продаючи його протягом десятиліть є, мабуть, основним фактором, що визначає зростання курсу золота з моменту створення золотих фондів ETF — заявив Стіл.

Представник HSBC також заявив, що зберігає прогноз на 2013 рік на рівні 1800 дол за унцію, і 1750 дол./унція на 2014 рік.

Прогноз курсу долара за даними: The Economic Times

06.02.2012


Продавці золота хочуть заробити більше...

Ціна на золото в 2012 р. може вирости до 2000 дол/унцію. Такий прогноз озвучили 80% золотодобувних компаній, йдеться в щорічному огляді Gold Price Report аудиторської компанії PrixewaterhouseCoopers (PwC). Gold Price Report в 2012 р. ґрунтується на опитуванні золотодобувних компаній, загальний обсяг видобутку яких в 2011 р. склав 26,5 млн унцій золота, і 37,75 млн. унцій, планованих добути в 2012 р.

Прогноз курсу золота на 2012 рік за даними: РБК-Україна

17.01.2012


Сайт dragmet.com.ua є винятково інформаційним і ми не займаємося продажем або купівлею золота та інших дорогоцінних металів.

Київ, Україна © 2008-2016 dragmet.com.ua