ru uk

Золото і гроші

Золото на століття? Вся правда про золото!

Підписатися на оновлення:rss2email

Підписатися на оновлення:feed

Прогноз курсу долара

Прогноз курсу долара на найближче майбутнє

Увага: прогнози курсу долара від будь-яких експертів далеко не завжди збуваються навіть приблизно

Прогнози курсу долара на 2013-2014 рік

Американська економіка відновлюється

На цьому тижні Федеральна резервна система (ФРС) оголосила про скорочення щомісячного обсягу викупу облігацій на $10 млрд. Це зміцнило впевненість інвесторів в стійкому відновленні економіки США. Крім того, ФРС поліпшила оцінку стану економіки США, зазначивши, що воно виправдовує перехід до згортання QE, а також підвищила прогнози на наступний рік.

Невизначеність щодо перспектив економіки США практично зійшла нанівець, і це сприяє активізації покупки доларів, — відзначає головний валютний стратег Mizuho Securities в Токіо Кенго Судзукі. — Я очікую, що помірне економічне піднесення в США продовжиться. З початку цього тижня американська валюта подорожчала на 0,7% відносно євро.

Прогноз курсу долара на 2014-й рік за інформацією: Bloomberg

20.12.2013


Стриманий прогноз для курсу долара на 2014 рік

Прогноз курсу долара на 2014 рік залишається не надто позитивним. Інвестори перестають вірити в американську валюту, називаючи її недосховищем. Економіка США далека від ідеалу, а програма Федеральної резервної системи США (ФРС) з викупу облігацій буде коригуватися в міру надходження економічних даних. Обсяг покупок облігацій скоротиться лише тоді, коли буде досягнутий достатній економічний прогрес, заявив на засіданні Національного економічного клубу у Вашингтоні голова ФРС Бен Бернанке. Він знову позитивно відгукнувся про стимулюючі заходи центрального банку, вказавши, що ринок праці продемонстрував значне поліпшення. І незважаючи на дещо розчаровують звіти, рівень безробіття знизився на 0,8%, економіка створила 2,6 мільйона робочих місць, а загальний рівень доходів підвищився.

Прогноз курсу долара на 2014 рік від Бена Бернанке

Економіка досягла істотного прогресу з моменту рецесії. Тим не менш, ми поки далекі від того, чого хотіли б досягти, отже, поки ще не час для нормалізації грошово-кредитної політики, — заявив він. При цьому, мета за ставкою федеральних фондів довгий час буде залишатися близькою до нуля навіть після закінчення програми викупу облігацій, — підкреслив голова ФРС. Він додав, що ключова ставка залишається близько нуля навіть після того, як безробіття в США впаде нижче 6,5%. Комітет з операцій на відкритому ринку (FOMC) очікує, що умови на ринку праці будуть поліпшуватися, а інфляція наблизиться до 2-процентному орієнтиру в середньостроковій перспективі. Якщо надходить інформація підтвердить цю точку зору, FOMC, ймовірно, почне уповільнювати темпи скупки облігацій, — повідомив Бернанке.

Як і очікували спостерігачі, промова Бернанке мало чим відрізнялася від позиції Джанет Йеллен, яка зараз є заступником голови центробанку і незабаром має бути затверджена американськими законодавцями в якості керівника ФРС. Очікується, що вона буде продовжувати м'яку політику нинішнього глави ФРС. Бернанке вчора напучував її на цьому посту ФРС. Я згоден з думкою моєї колеги Джанет Йеллен, висловленим минулого тижня про те, що найкращий спосіб переходу до нормалізації монетарної політики — це зробити сьогодні все можливе для відновлення національної економіки, — підкреслив Бернанке.

Прогноз курсу долара на 2014-й рік за даними: Глобаліст

20.11.2013


Долар може різко подешевшати

На думку деяких експертів, якщо бюджетна криза в США триватиме більше двох тижнів, то курс долара може помітно впасти.

Якщо в США не приймуть бюджет в строк, то курс може впасти як мінімум на 10%, але ймовірна і сильніша паніка, аж до 20%. Спочатку буде різке падіння, потім, коли вщухнуть пристрасті, поступове підвищення курсу. У першу чергу долар впаде по відношенню до євро, потім почнеться паніка в світі, вона докотиться до України і долар впаде і у нас: максимум до 4 грн, — вважає президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко.

За словами експерта, несвоєчасне прийняття бюджету в Україні не може загрожувати нашій країні дефолтом.

У США інше законодавство: у них за конституцією міністр фінансів не може виплачувати зарплати бюджетникам, якщо немає дозволу Конгресу. Це вважається федеральним злочином і він на це не піде. Історія США знала приклад, коли міністр фінансів міг вільно розпоряджатися бюджетними коштами. Це було сто років тому, але потім були внесені зміни до конституції. У нас же допускається так званий бюджетне зростання: навіть, якщо прийняття бюджету затягується, держслужбовці не залишаться без оплати праці. Ніякого колапсу, дефолту у фінансовій системі країни не буде навіть якщо бюджет не приймуть в заплановані терміни, — вважає експерт.

Прогноз курсу долара на 2013-й рік за інформацією: Погляд

09.10.2013


На готівковому ринку поки все спокійно

Українська банківська система, за оцінками експертів, виглядає стабільно. Під тиском НБУ банки знизили ставки по валютних депозитах, а населення потихеньку переводить свої депозити в гривню. За офіційною статистикою, в другому кварталі обсяг заощаджень фізосіб в українських банках виріс на 24,2 мільярда гривень. При цьому на депозити в національній валюті українці поклали в 15 разів більше коштів, ніж на вклади в іноземній валюті.

На готівковому ринку теж поки все спокійно. Вже котрий місяць поспіль населення продає більше валюти, ніж купує. За підсумками липня, продаж перевищила покупку на 32 млн дол А за останні чотири місяці громадяни позбулися 300 млн дол За оцінками експертів, у серпні ця тенденція збережеться.

А ось восени може початися зростання попиту на валюту. За оцінками опитаних експертів, також може вирости і курс долара. До кінця осені зелений може подорожчати, за різними прогнозами, на 10-30 копійок. Найбільш негативні прогнози звучать з-за кордону, але й там максимальну девальвацію оцінюють в 80 копійок.

Якщо перевести абсолютні цифри в відносні, то вийде, що через проблеми з сусідами, за оцінками українських експертів, долар може подорожчати на 1-4%. Іноземці кажуть про 10%. При цьому ставки за гривневими депозитами на 10-15% річних випереджають прибутковість доларових вкладів. Нескладно порахувати, що прибутковість депозиту в гривні вище навіть з урахуванням можливих курсових коливань.

Прогноз курсу долара на 2013-й рік за даними: Комсомольська правда

21.08.2013


Долар дорожчає

Долар дорожчає протягом торгів у середу по відношенню до більшості світових валют перед піврічним звітом голови Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке у Конгресі, передає агентство Bloomberg.

Глава американського ЦБ виступить на цьому тижні двічі — в комітеті Палати представників в середу і в Сенаті в четвер. Минулого тижня він трохи заспокоїв побоювання ринку щодо згортання стимулюючих програм, оскільки, за його словами, економіці США ще потрібна підтримка.

Передбачається, що Б. Бернанке підтвердить думку про необхідність стимулів. Проте експерти попереджають, що робити ставку на це не варто, враховуючи непередбачуваність заяв голови ФРС.

Прогноз курсу долара на 2013-й рік за даними: Інтерфакс

17.07.2013


Ні агентство Moody's, ні агентство S & P ніколи за всю історію України не спрогнозувало правильно курс долара

Не встигло міжнародне рейтингове агентство Moody's розповісти, що курс долар/гривня може девальвувати на 10-15%, як інше рейтингове агентство S&P прогнозує курс долара на рівні 9 грн. І це при тому, що ні агентство Moody's, ні агентство S&P ніколи за всю історію України правильно не спрогнозувало курс долара. Те ж S&P обіцяло ще у 2009 році курс долара 8,4 грн, а в 2012 вже 8,2 грн. Багато в чому всі ці прогнози курсу долар/гривня, це умовні цифри, які навряд чи коли-небудь виявляться правдою. Занадто надумані їх цифри девальвації. І чому раптом 10-15%, а не 8-12,5%. Або чому 9 грн, а не 8,95 грн. Явно простежується, що це не прогноз, а тільки допомога валютним спекулянтам заробити на валютній паніці. А для валютних спекулянтів в Україні справді настали важкі часи. Багато валютних спекулянтів несуть великі збитки і девальвація гривні для них блакитна мрія. При цьому вони добре бачать, що реальних факторів, які вказують на девальвацію, немає. Швидше навпаки, влітку може бути сезонна ревальвація.

Прогноз курсу долара в Україні на 2013-й рік за даними: Олександр Охрименко

11.06.2013


Українські банкіри не прогнозують різких коливань курсу долара

Фінансові експерти допускають зміцнення гривні нижче позначки 8 грн./$. Зокрема, такий прогноз вчора видав аналітик Ерік Найман. До осені 2013 року все, схоже, буде спокійно. Більше того, влітку курс долара цілком може опуститися нижче 8 гривень за долар, — заявив він.

При цьому він запевнив, що дефляція разом з низькими реальними темпами зростання української економіки припускають порівняно невеликі доходи бюджету, що не дуже добре напередодні президентських виборах 2015 р. Він також допустив, що такий стан речей підштовхне владу країни до активізації емісійної активності, що зі часом може призвести до ослаблення курсу гривні.

Прогноз курсу долара в Україні на 2013-2015 за даними: maanimo.com

14.05.2013


Курс готівкового долара в Україні може підвищиться

Середній курс продажу готівкового долара в Україні на поточному тижні може дещо підвищитися через те, що рішення про відновлення співпраці України і Міжнародного валютного фонду (МВФ) досягнуто не було. Однак стримувати зростання готівкового долара буде заява представника МВФ в Україні Макса Альєра про те, що подальші дії щодо отримання кредиту будуть відомі після повернення української делегації з Вашингтона, де має відбутися робоча зустріч з представниками Фонду. Також підтримку долару в Україні на даний момент надає істотна ліквідність у банківській системі. Середній курс продажу готівкового долара на тижні буде в діапазоні 8,14 - 8,155 грн.

Прогноз курсу долара за даними: Forex Club

15.04.2013


Долар вже не є безпечним

Таку думку висловив в Києві партнер по інвестуванню американського мільярдера Джорджа Сороса, Джим Роджерс.

Він зазначив, що долар — як і США — повторить долю своїх попередників, Великобританії і фунта стерлінгів, поступово втрачаючи свою могутність і значення.

Роджерс заявив, що все ще має заощадження в доларах, але вартість цієї валюти, за його словами, багато в чому пояснюється вірою безлічі людей в нього.

Долар вже не є безпечним, — підкреслив аналітик, прогнозуючи захід американської валюти в найближчі два десятиліття.

Крім того, Роджерс зазначив, що Китай стає новою наддержавою і замінить Штати.

Вони називають себе комуністами, але насправді вони серед найкращих капіталістів планети, — сказав фінансист.

Він зазначив, що в дев'ятнадцятому столітті в США теж були проблеми з правами людини, свободою слова і політичною стабільністю, тим не менш, двадцяте століття було сторіччям США. Аналогічний шлях, на думку інвестора, пройде і Китай.

Прогноз курсу долара за даними: Кореспондент

13.03.2013


Уряд прогнозує 8,4 гривні за долар на 2013 рік

Уряд України прогнозує утримання усередненого значення курсу гривні в 2014-2015 роках на рівні 8,5 гривень за долар, тоді як в 2013 році він складе 8,4 гривні за долар. Такі прогнози наведені в проспекті емісії єврооблігацій України.

Згідно з цим документом, державний бюджет на 2013 рік побудований на прогнозі зростання ВВП на 3,4%, інфляції 4,8% і бюджетного дефіциту 3,2% ВВП.

Прогноз курсу долара в Україні за даними: Кабмін

11.02.2013


У 2013 році долар виросте до 8,7 гривень

Таку думку на прес — конференції висловив керуючий партнер компанії Capital Times Ерік Найман. За прогнозами Світового банку очікується якесь зміцнення курсу гривні по відношенню до долара на 2013-2015. На поточний рік Світовий банк очікує невелике ослаблення до 8,7 гривні за один долар, але вже в 2014-2015 році (прогнозується) зміцнення до 8,6 і 8,4 гривень за долар. Тобто, Світовий банк очікує, що Україна відносно успішно пройде пік боргового навантаження на 2013 рік, і вже в наступному році, коли з обслуговуванням зовнішніх боргів ситуація стане простіше, курс гривні повернеться до більш справедливої ​​для української економіки величиною, — вважає Найман.

Прогноз курсу долара за даними: MIGnews

17.01.2013


Сайт dragmet.com.ua є винятково інформаційним і ми не займаємося продажем або купівлею золота та інших дорогоцінних металів.

Київ, Україна © 2008-2016 dragmet.com.ua