ru uk

Золото і гроші

Золото на століття? Вся правда про золото!

Підписатися на оновлення:rss2email

Підписатися на оновлення:feed

Прогноз курсу рубля

Прогноз курсу російського рубля

Увага: прогнози курсу рубля від будь-яких експертів далеко не завжди збуваються навіть приблизно

Прогнози курсу рубля на 2015-2016 рік

Російський рубль у вівторок удень відступає в парах з іноземними валютами

Активність на майданчику нижче середніх рівнів — великі інвестори вже відправилися відпочивати і повернуться після новорічних канікул, а у невеликих просто не вистачає ресурсів, щоб скористатися тонким ринком. За долар США до поточного моменту дають 72,63 руб.

Офіційні курси ЦБ РФ на завтра, 30 грудня, складають 72,50 руб за американську валюту і 79,54 руб за європейську. Обидві оцінки переглянуті на підвищення, на 172 і 190 копійок відповідно.

Рублю все ще є куди падати. На це вказує як розстановка сил у довгострокових позиціях, так і прогнози по сектору нафти. Схоже, що немає жодного оптимістичного прогнозу щодо наближається 2016 року. Перший квартал буде не легше минає, другий — ні добре, ні погано, і тільки до третього кварталу повинна бути знайдена точка рівноваги. Потенціал ослаблення рубля ще 7-10%. Цей сценарій не буде реалізований прямо зараз, але на початку майбутнього року — цілком можливо.

Прогноз курсу російського рубля на 2016 рік за інформацією: investing.com

29.12.2015


Долар по 100 рублів, а євро по 150?

Рубль впритул наближається до торішніх мінімумів. Офіційні курси валют, встановлені Центробанком на завтра, оптимізму не вселяють: євро подорожчав відразу на 1,3 рубля, до 78,23 руб, долар — на 60,5 коп, до 70,83 руб, свідчать дані Банку Росії. Такий високий курс американської валюти ЦБ РФ ніколи не встановлював раніше.

Самий шоковий прогноз по перспективам російської валюти — це прогноз американського інвестиційного банку Bank of America Merill Lynch (BofA). Аналітики фінансової організації допускають, що курс долара може злетіти до 168 рублів.

Як повідомляє РБК, посилаючись на огляд BofA, обвал російської валюти буде наслідком дій влади, яким доведеться девальвувати рубль щоб уникнути величезного бюджетного дефіциту.

Рубль сильно залежить від сировинних котирувань. Виконання бюджету з дефіцитом у 3% ВВП при ціні нафти в 35 доларів за барель можливо при курсі долара 94 рублів. Якщо ж вартість чорного золота переступить психологічний рубіж і знизиться до 30 доларів за барель, в такому випадку комфортним для російського бюджету курсом американської валюти буде 105-120 рублів. Бездефіцитний бюджет може забезпечити курс в 168 рублів за долар.

У своєму минулому прогнозі Bank of America передбачав, що до кінця 2015 року долар коштуватиме 60 рублів, до кінця наступного року - 61 рубль.

У своєму останньому прогнозі аналітики Sberbank CIB називають російську валюту переоціненою і не виключають падіння її курсу до 75 рублів за долар. Нафта Brent подешевшала до менше 40 за барель — вперше з початку світової фінансової кризи. Короткострокове падіння ціни нижче цього рівня не було спровоковано якоюсь суттєвою інформацією, проте стало приводом відновити обговорення питання про можливий обвал до $30 за барель або навіть нижче. Не дивно, що на тлі обвалу цін на нафту подешевшав і рубль, — йдеться в повідомленні аналітиків, яке призводить Bloomberg.

Прогноз курсу російського рубля на 2015 рік за інформацією: Аргументи і факти

15.12.2015


Рубль чекає черговий обвал — експерти

На думку ряду експертів, у тому числі і експертів британського HSBC Мурата Топрака і Домініка Баннінга, російський рубль в короткостроковій перспективі відновить падіння.

Сприяти зниженню російської валюти буде цілий ряд факторів, головним з яких може стати відтік капіталу з РФ, повідомляє аналітичний відділ компанії ІнстаФорекс.

У цілому група негативних факторів для рубля виглядає наступним чином:

  • погіршення торговельного балансу;
  • дії Центробанку, який витрачає золотовалютні резерви;
  • відплив іноземних капіталів.

Відмітка в 65 рублів за долар є тимчасовою зупинкою, і до кінця 2015 року долар може подорожчати до 72 рублів, вважають експерти.

Прогноз на кінець 2016 становить 78 рублів за долар. Що цікаво, потенційна корекція за вартістю нафти не вплине на негативну динаміку російської валюти, відзначають аналітики. Відтік капіталу посилиться, оскільки до кінця року компаніям доведеться подбати про погашення зовнішніх боргів на загальну суму понад 20 млрд дол. Несировинний експорт країни падає з 2012 року, тому говорити про позитивне сальдо торгового балансу не доводиться, — відзначають аналітики ІнстаФорекс.

Нагадаємо, напередодні, у п'ятницю тринадцятого, ЦБ РФ встановив курс долара на рівні 66,6 руб.

Прогноз курсу російського рубля на 2015 рік за інформацією: Комерсант

14.11.2015


стабілізація рубля

Олексій Погорєлов, економіст банку Credit Suisse: Рішення ФРС залишити ставку незмінною дозволило рублю стабілізуватися минулого тижня незважаючи на відсутність зростання цін на нафту. Ключовою подією на майбутньому тижні буде засідання уряду РФ, на якому можуть бути ухвалені ключові рішення щодо бюджетних видатків. Ми очікуємо, що уряд підтримає більшість пропозицій міністерства фінансів (щодо їх оптимізації та скорочення), що буде позитивно сприйнято учасниками ринку. У зв'язку з цим не виключена подальша стабілізація рубля на поточних рівнях.

Прогноз курсу російського рубля на 2015 рік за інформацією: Комерсант

24.09.2015


Через тиждень долар в Росії може подорожчати відразу на п'ять рублів

17 вересня Федеральна резервна система (ФРС, агентство для виконання функцій центрального банку та здійснення централізованого контролю над комерційною банківською системою США) може підвищити облікову ставку. Відповідно долар зміцниться щодо інших світових валют, що в свою чергу викличе його подорожчання в Росії на 4-5 рублів — з нинішніх 68-ми до 72-73.

Такий прогноз в ефірі Дощу озвучив заступник генерального директора міжнародної інвестиційної компанії Freedom Finance Дмитро Панченко. Він пов'язує це з тим, що Центробанк РФ залишив ключову ставку на рівні 11% і не знизив її, що могло б сприяти і зміцненню рубля і притоку кредитів та інвестицій в економіку Росії. Мені здається, останнім часом Центробанк перетворився на штаб оперативного реагування на будь-які події. Насправді, дивлячись на стан грошового ринку, ще вчора багатьом трейдерам здавалося, що Центробанк може ставку і знизити. Тому що ставки на грошовому ринку складають 10,2-10,5% річних. Сьогодні вранці (11 вересня) ставки впритул наблизилися до 11%. Відповідно, всім стало зрозуміло, що Центробанк ставку не змінить. Тому говорити про якусь стратегічної мети Центробанк а, мені здається, не доводиться. Багато в чому це підготовка до того, що ФРС 17 вересня, можливо, підвищить свою ставку. Відповідно долар зміцниться щодо світових валют і ми (Росія) ризикуємо побачити долар по 72-73 рубля. І ця ймовірність лякає Центробанк найбільше, — підкреслив Панченко.

Нагадаємо, на падіння рубля також істотно впливає зниження світових цін на нафту, які за останній рік впали вдвічі.

Прогноз падіння курсу російського рубля в 2015 році за інформацією: ТСН

12.09.2015


Курс рубля до долара США може пробити рівень 70

Курс рубля до долара США може пробити рівень 70 руб/дол, якщо ціна нафти марки Brent впаде нижче 45 доларів за барель, повідомив старший стратег Sberbank CIB по ринках валют та процентними ставками Том Левінсон на зустрічі з журналістами в середу.

Як зазначив Левінсон, на даний момент офіційний прогноз по курсу рубля на кінець 2015 роки від Sberbank CIB становить 65 руб/дол.

Офіційний курс рубля ЦБ РФ з 20 серпня - 65,72 руб/дол.

Поточна вартість ф'ючерса на нафту марки Brent на жовтень становить порядку 48,55 доларів за барель.

Прогноз курсу російського рубля на 2015 рік за інформацією: Фокус

19.08.2015


Рубль — заручник нафти

Новий тиждень російський рубль почав з падіння. На тлі триваючого зниження цін на нафту, російська валюта продовжує знецінюватися.

Сьогодні офіційний курс євро піднявся вище 70 руб. Одночасно з цим курс долара вперше за п'ять з гаком місяців встановлений ЦБ вище позначки в 64 руб. У середньому за день євровалюта і американець подорожчали майже на 1 рубль. Аналітики пов'язують зниження курсу рубля з низьким рівнем цін на нафту, яка коливається між 48 і 49 доларами, перебуваючи на локальних мінімумах.

Ціни на нафту падають, тому що інвестори серйозно побоюються зростання ринкової пропозиції енергоносіїв, — говорить аналітик Альпарі Анна Бодрова. — Компанія Baker Hughes оприлюднила статистику за кількістю діючих бурових установок в США. Їх кількість перестало знижуватися — більше того, показник почав зростати через тривалий період низьких цін.

Друге важливе питання — це ситуація з Іраном, який може вийти на нафтогазовий ринок зі своїми нафтою і газом.

-Запаси нафти Ірану оцінюються в 10% від світових показників і близько 14% від запасів країн ОПЕК, — продовжує Анна Бодрова. — це колосальні обсяги, які простоюють через санкції. Іранську нафту охоче куплять Китай, Індія і Туреччина.

За її словами, всі ці фактори можуть зіграти проти нафти і ціна сировини марки Brent може впасти до $45 за барель. У такій ситуації російська валюта поки має всі шанси падати і далі. За прогнозами експертів, рубль може почати зміцнюватись тільки після того, як барель нафти марки Brent відіграє близько 3-5 доларів.

Прогноз курсу російського рубля на 2015 рік за даними: Комсомольская правда

10.08.2015


Тиск на російський рубль

Падіння економіки Російської федерації і погіршення кон'юнктури на світовому ринку нафти будуть чинити на російську валюту тиск. Курс продажу готівкового рубля в липні може коливатися в діапазоні 0,385-0,43 грн.

Прогноз курсу рубля на 2015 рік по інформації: Уніан

06.07.2015


Аналітики прогнозують подальше падіння рубля

Практично весь травень, аж до 27 числа, відносини російського рубля та американського долара були достатньо стабільні. Після першотравневих свят долар спочатку подорожчав з 51,14 руб/дол (1 травня) до 51,76 руб/дол (6 травня), але вже на наступний день став дешевше відразу на 1,78 руб і коштував 49,98 руб/дол. Тим самим рубль подолав психологічне значення 50 руб/дол. Протягом двадцяти днів відхилення від цієї величини в одну й іншу сторону не перевищували 90 коп.

Аналітики прогнозували хиткість російського рубля в травні місяці зважаючи на нестабільне становище країни. Санкції, нафта, політика Центробанку — це всі фактори, що впливають на валюту РФ. До певного часу рубль не виправдовував прогнози аналітиків, але 27 травня ЦБ розрахунком завтра встановив курс рубля на 28 число 51,02 руб/дол США. Далі пішло стрімке падіння російської валюти.

Як завжди перше місце за впливом на рубль займає нафту, адже пов'язані вони однією ниткою. Як тільки чорне золото стає дешевше — рубль обов'язково просідає і навпаки. У середу 27 травня так і сталося: ціна одного бареля Brent (саме до цієї марки прив'язана російська нафта) знизилася до 62,8 доларів США. Ще й іракські очільники оголосили про намір збільшити найближчим часом нафтовий експорт. Уже в перший літній місяць його добовий обсяг становитиме 3,75 млн бар, тобто на 800 тис бар більше, ніж у травні.

Наступний за ступенем впливу — Центральний Банк, точніше, його цілеспрямовані дії по ослабленню національної валюти (сильний рубль шкідливий для бюджету країни). За два тижні до того моменту, коли долар почав рости, Центральний Банк вийшов на валютний ринок з метою поповнення золотовалютних резервів. Починаючи з 13-го травня по 26-е, резерви ЦБ збільшилися на 1781 млн американських доларів.

Не додає оптимізму рубля і можливе зниження регулятором ключової ставки в червні місяці (за прогнозами аналітиків мінімум до 11%).

Наступними гравцями проти рубля, на даний момент, є найбільші російські компанії. Для них настав час виплати дивідендів своїм акціонерам. З цією метою корпораціям необхідно найближчим часом конвертувати у валюту близько 10 млрд дол. США. В останній весняний день рубль впав до 52,97 руб/дол. З початком літа пожвавившись до 52,82 руб/дол. (станом на 2 червня).

Аналітики прогнозують подальше падіння національної валюти РФ, але на якій точці це падіння зупиниться (60 руб/дол або ще нижче) і чи буде точка повернення — все залежить від тих же факторів: політика, дії ЦБ і нафти.

Прогноз курсу рубля на 2015 рік по інформації: business.ua

13.06.2015


Рубль відіграв надмірне падіння

Зараз рубль зміцнився, по-перше, через те що з початку року зросла ціна на нафту, по-друге, російська валюта обвалилася з запасом, і коли ситуація трохи заспокоїлася, рубль відіграв надмірне падіння. Динаміка гривні щодо рубля на поточному тижні буде формуватися під впливом курсу долар/гривня, а також тенденцій рубля до світових валют. Котирування продажу готівкового рубля можуть скласти 0,445-0,485 грн.

Прогноз курсу рубля на 2015 рік по інформації: Уніан, liga.net

27.04.2015


Наскільки ймовірно повернення до рівня липня 2014?

На цьому тижні курс російського рубля впевнено показує позитивну динаміку, і багато хто вже мріє про ціну 35 рублів за долар. Ми вирішили дізнатися у експерта компанії Олександра Горячева — наскільки ймовірно повернення до рівня липня 2014? На мій погляд, ЦБ РФ на своєму засіданні може знизити ключову ставку на 0.25%. Поточний рівень в 14% достатньо високий для повноцінного економічного зростання. У березні реальний ефективний курс рубля виріс на 10.6%, що буде стримувати зростання інфляції. У цьому зв'язку монетарний регулятор може піти на пом'якшення грошово-кредитної політики. Варто зазначити, що вже в травні можна очікувати розпродажів на ринку нафти через сильний дисбаланс попиту та пропозиції, а також попиту на американський долар на валютному ринку Forex. Цей фактор, у сукупності зі зниженням ключової ставки ЦБ РФ, сприятиме подальшій девальвації вітчизняної валюти, і вже влітку ми знову можемо побачити котирування 65 рублів за долар.

Прогноз курсу російського рубля на 2015 роки за інформацією: Freshforex

10.04.2015


Структурні проблеми російської економіки

Структурні проблеми російської економіки, обтяжені падінням цін на нафту і санкціями, приведуть до спаду ВВП цього року на 6,4%, а в наступному році його обсяг буде порівнянний з рівнем 2010 року в реальному вираженні. Так вважають експерти Інституту Гайдара і президентської академії РАНХиГС, пише Рейтер.

Реальний ефективний курс рубля, за оцінкою експертів, продовжить знижуватися в 2015 році — на 14,8 відсотка і в 2016 році — на 4,0% - і до кінця наступного року повернеться на рівень кінця 2003 року. Номінальний обмінний курс рубля до долара Інститут Гайдара і РАНХиГС прогнозують на рівні 64,5 рубля в 2015 (прогноз Міністерства економіки — 61,5 рублів за долар) і 75,3 рубля в 2016 році.

Інфляція, за оцінкою, досягне в 2015 році 16,6% за підсумками року (прогноз Мінекономрозвитку - 12,2%), а в 2016 році - 10,5%. Збереження протягом двох років двозначної інфляції призведе до істотного падіння доходів населення і скорочення попиту з боку населення на товари і послуги — оборот роздрібної торгівлі в реальному вираженні знизиться на 10,9% цього року (прогноз Міністерства економіки -8,2%) і на 4,2% в 2016 році.

Прогноз зниження курсу рубля на 2015-2016 роки за інформацією: Рейтер

13.03.2015


сміттєвий рівень

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило російський суверенний кредитний рейтинг з інвестиційного Baa3 до спекулятивного або сміттєвого Ba1, прогноз негативний. Про це повідомляється на сайті агентства. Основними причинами зниження рейтингу названі наслідки кризи в Україні, обвалення цін на нафту і курсу рубля.

Негативно пониження кредитного рейтингу може позначитися і на курсі російського рубля. У попередній раз рішення про зниження S & amp; P рейтингу Росії моментально вдарило по курсу російського рубля. Після публікації повідомлення агентства курс долара протягом торгів на Московської біржі піднявся з 66,5 до 69,15 руб.

Негативна реакція ринку після вихідних, на думку аналітиків, буде. Втім, є надія, що вона буде помірною. По-перше, більшу частину позицій на Росію ліквідували ще наприкінці 2014 року. По-друге, це все-таки очікувана подія і багатьма закладалося як базовий сценарій, — говорить Селянський.

Прогноз зниження курсу рубля на 2015 рік по інформації: Газета

22.02.2015


10 поганих новин для економіки Росії

Сьогодні економіка Росії отримала чергову порцію негативних новин — рубль знову обвалився, її кредитний рейтинг в черговий раз знизили до сміттєвого, а збитки від падіння цін на нафту досягнуть 3,1 трильйона рублів.

  • Міжнародне рейтингове агентство Moody's погіршило прогноз Росії до негативного (рейтинг Baa3).
  • Moody's прогнозує зниження ВВП Росії на 5,5% в 2015 році.
  • Рівень безробіття в РФ виросте до 7% в 2015 році і до 8% в 2016-му порівняно з 5,2% у листопаді 2014-го. Відповідно зменшаться і зарплати. Такі прогнози Moody's.
  • Збитки Росії від падіння світових цін на нафту цього року складуть 3,1 трильйона рублів, прогнозує Мінфін РФ. Мова йде про зменшення податкових надходжень, якщо середньорічна вартість чорного золота впаде нижче 40 доларів за барель. Якщо ж нафта буде триматися 50 доларів, то збитки складуть 2100 млрд рублів.
  • Центробанк РФ підвищив офіційні курси валют на три рубля. Завтра долар коштуватиме 68,61 рубля, а євро - 77,93. Експерти прогнозують, що долар в Росії може підскочити до 80 рублів.
  • Шостого лютого виповнюється півроку, як Росія ввела так звані антісанкціі на продукти із Заходу. За цей час з полиць магазинів зникло чимало продуктів. А ціни на деякі продукти виросли на 20-70%. В цілому з січня 2014-го по січень 2015-го ціни на продукти в Росії в середньому зросли на 21%.
  • У РФ інфляція в січні склала 15% в річному вираженні. А це — найвищий показник за останні 16 років, з 1999-го.
  • Російський банк Траст заблокував сьогодні кредитні картки клієнтів. Ця фінансова установа є одним з тієї півтисячі банків РФ, яким прогнозують лопання протягом двох найближчих років.
  • Moody's прогнозує, що збитки банківського сектора в 2015 році складуть один трильйон рублів, якщо облікова ставка Центробанку РФ буде триматися на нинішньому рівні в 15% річних.
  • Протягом тижня золотовалютні резерви Росії скоротилися на 1,8 мільярда доларів — до 376 млрд доларів.

Прогноз зниження курсу рубля на 2015 рік по інформації: ТСН

05.02.2015


Рубль може подорожчати по відношенню до гривні

На поточному тижні динаміку безготівкового рубля в чому буде визначати курс безготівкового долара в Україні. Можливість подальшого зростання долара може призвести до подорожчання рубля до 0,35-0,36 грн. Використання адміністративних заходів визначить збереження курсу на рівні 0,255 грн.

Прогноз курсу рубля на кінець січня 2015 року з інформації: unian

19.01.2015


Можлива подальша девальвація рубля

За словами фінансового аналітика Ерік Наймана, волатильність на світових фінансових ринках продовжить наростати. Спокійний для глобальних ринків 2014-й (крім нафти) закінчився. — Тут же відзначу істотно збільшені ризики серйозної корекції на американському ринку акцій, прагнення нафти впасти до $30-40 за барель, — продовжує експерт. — Російський рубль напевно повернеться до 80 за долар, а в разі зниження цін на нафту до 30, то цілком можлива девальвація рубля і до 100 за долар. Рубль тисне на суміжні валюти Білорусі, Казахстану та України. У першу чергу постраждала Білорусь (можлива девальвація білки на 40-50%). Казахстанський тенге може впасти в лютому на 20-30%.

Прогноз курсу рубля на 2015 рік по інформації: kp.ua

16.01.2015


Сайт dragmet.com.ua є винятково інформаційним і ми не займаємося продажем або купівлею золота та інших дорогоцінних металів.

Київ, Україна © 2008-2016 dragmet.com.ua